O Ulika maslinovom ulju

Postoje brojne vrste ulja, baš kao što postoje brojne metode pripreme hrane u različitim kulturama diljem svijeta. Maslinovo ulje obilježeno je svojim sirovinskim sastavom i tehnologijom proizvodnje, pri čemu je posebnost ploda masline maksimalno iskorištena kroz proces proizvodnje, oblikujući proizvod koji obilježava upravo mediteransku kulturu i gastronomiju, koja ne bi bila ista bez maslinovog ulja, niti bi priča o maslinovom ulju bila ista bez bogate mediteranske tradicije. Imajući to na umu, vrhunski proizvođači i ljubitelji maslinovog ulja degustaciju pripremaju s ukusnim sirom, slanom ribom, kvalitetnim domaćim kruhom i ostalim prilozima. Jer nije svejedno s čime se okusi i mirisi maslinovog ulja doživljavaju.

Prije svega, valja napomenuti da svako maslinovo ulje ima poseban okus, boju i aromu. To ovisi o raznim faktorima, poput sorte maslina, miješanju sorti u proizvodnji ulja, klimatskih i vremenskih uvjeta, načina na koji je stablo masline održavano, i sl. Uzgoj maslina i proizvodnja maslinovog ulja nešto je poput male velike znanosti. Ujedno je svako pojedinačno ulje jedinstveno i po svemu se razlikuje od drugih. Za vas pripremamo primjer drugog ulja, za usporedbu u odnosu na Ulika ulje, stoga možemo reći da ćete voditi paralelnu degustaciju dvaju ulja. Naše je ulje dragocjeno zbog godina iskustva i stalnog učenja koje je u njega uloženo. Nakon što je proizvodnja ulja na području otoka Krka i Punta u jednom periodu zamrla, naša je obitelj bila među prvima u oživljavanju tradicije i prelasku na nove standarde. Vama želimo upravo da doživite spomenutu vrijednost i da ona na najbolji mogući način zaokruži vaš izlet u maslinik Ulika.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>